Alegeri

0
428

Avem puterea de a alege.

Dintre toate drumurile deschise, alegem calea pe care ne vom purta pașii, zilele, gândurile și acțiunile.

Alegem, tot noi, ce fel de oameni vrem să fim. Devenirea noastră stă în ceea ce decidem să construim în noi și prin noi. Să nu ne mai mințim, să nu căutăm vinovați în altă parte… ceea ce suntem ca individ și comunitate este ceea ce am ales să fim.

Alegem partide și clasă politică. Prin prezența, ca și prin absența la vot. Să privim cu atenție către oamenii politici, este responsabilitatea noastră că sunt acolo.

Alegem ce și cum este cu adevărat valoros în viața noastră, unde ne dăruim energia și acțiunile.

Fiindcă avem puterea de a alege, am pierdut dreptul de a ne plânge. Răspundem, față de noi și față de comunitate, pentru alegerile noastre. Când încălcăm legea, când umilim, când ne e silă de drepturile noastre, când ne facem că nu vedem, când trădăm. Tipul de răspundere poate fi diferit, dar ideea de răspundere e acolo, în toate alegerile noastre strâmbe.

Așa aș vrea să ne proiectăm. Ca oameni întregi, puternici, care aleg și își asumă alegerile făcute. Poate e timpul să renunțăm la cotituri lașe, la înfipt capul în nisip, la nesfârșitele lamentări. E timpul pentru acțiune, pentru privit drept în ochi și pentru alegeri depline.   Fiindcă avem puterea de a alege.