Alegeri și oameni

0
715

L-am descoperit acum câțiva ani, la Muzeul de Artă Modernă din Viena, pe Herman Nitsch și al său Orgien Mysterien Theater. Creațiile lui sunt șocante, dar realismul lor ar putea conduce la o înțelegere mai profundă a vieții. Mă rog, nu despre Orgien Mysterien Theater, ci despre faptul că Herman Nitsch este un reper în arta contemporană.

L-am redescoperit cu plăcere la Trienala de la Bruges. În aceeași sală cu Mircea Suciu. Despre care nu știam nimic.

Ei bine, Mircea Suciu s-a născut în anul 1978 la Baia Mare. Lucrează și trăiește în Cluj și este unul dintre artiștii contemporani reprezentativi pentru noul val de pictură figurativă. A participat cu lucrările sale în expoziții organizate de Galeria SLAG din New York, Zeno X Gallery din Antwerp, Blain|Southern, Kunstmuseum Bochum, Muzeul Weserburg din Bremen, Muzeul Beelden aan Zee din Haga, Muzeul de Artă Contemporană Boulder, Espace „Louis Vuitton“ din Paris, Fondation Francès din Senlis, Maison Particulière din Bruxelles, Centru MODEM din Debrecen și Műcsarnok Kunsthalle din Budapesta. De asemenea, a participat la Bienala din Gwangju, la cea de-a 4-a Bienală de la Praga, a 11-a Bienală de la Istanbul, a 16-a Trienală de pictură din Vilnius și la Bienala din Timișoara.

Vorbim prea mult despre zgomot gol. Și în timpul ăsta oameni ca Mircea Suciu creează și expun pentru alții, care își acordă mai mult timp și mai de calitate. Să alegem oameni, deci.

Imagine:

Mircea Suciu, Dazzle (Hallucination / Disintegration), 2019

35 x 35 cm, ulei, acrilic, monoprint pe pânză